Известие

Collapse
No announcement yet.

Стойте далече от Сервиз Петков

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стойте далече от Сервиз Петков

Здравейте, Колеги
    От половин година карам Алфа Ромео 166 и съм много доволен от тази машина. Поводът да отворя тази тема е да предпазя всички вас от един изключително брутален мошеник - собственика на сервиз Петков в Дружба.
    В петък 03.08 алтернаторът ми блокира и извиках пътната помощ на Булстрад. Помолих шофьора да ме закара в оторизиран сервиз на застрахователя и той взе, че ме докара във въпросния сервиз. Докато си свалях багажа от колата, забелязах, че нещо се договориха и си стиснаха ръцете. Явно че имаха някаква схема на съвместна работа. Въпреки всичко оставих колата в сервиза и се договорихме майсторите да я прегледат и да ми се обадят, за да ме информират за щетите.
    Ужким нямаше нещо сериозно, но в събота ми се обажда въпросния господин и ме пита дали съм седнал. Казах му, че няма проблем и директно да ми казва какво е положението. Било се случило това, което най-много го е плашело - алтернаторът тотално бил сдал багажа, като ремонтът му е бил тежък и е трябвало да се сменят и разни уплътнители, ролки, обтегач и т.н. и в крайна сметка цената щяла да струва 1200 лв с ДДС. Доста се замислих понеже имам и друга нова кола и преди една година и правиха ремонт - смениха цяла предница заедно с фарове, парктроник, радиатор и др. за 1800 лв.
    Но колата ми трябваше спешно за понеделник и му дадох зелена светлина. Той каза, че ще огледа и други нередности и ще ми се обади допълнително, но те ще са нещо дребно.
    В неделя му се обадих дали е готова колата, за да отида да си я взема. Той ми отговори, че сега ремонтирал някакъв мерцедес и после щял да ми се обади. Обади ми се. И сега Внимание.... цената вече беше 2000 лв понеже бил сменил носачи и маншон. Направо се разтреперих от яд - не бяхме се разбирали да ми сменя нищо друго, освен евентуално едното жило за ръчна спирачка.
    Във вторник отидох в сервиза, заедно с двама мои приятели - единият адвокат, а другия висококвалифициран майстор. Веднага поисках разбивка на извършената услуга. Гледахме с удивление цените на частите. Само на 50 метра имаше магазин за резервни части и същите тези части се продаваха почти два-три пъти по-евтино на КРАЙНИ клиенти, а се предполага, че сервизът пазарува с отстъпки. Хубаво, че Петков отсъстваше в момента на нашето пристигане и в "офиса" му имаше една жена, която ни изпринти тази разбивка. По този начин ние вече имахме реален документ за безобразното ценообразуване.
    След пристигането си, Петков но показа сменените части - повече от ПОЛОВИНАТА НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА СЕ СМЕНЯТ - носачи, демферна шайба, 2 ролки, 1 жило. Петков, естествено, нищо не можа да каже, познайте защо.... Показахме му и разбивката с реалните цени, които сме взели от съседния магазин за резервни части. Отговорът му беше - "Вие ли ще ми определяте цените?" - каза на момчето монтьор да свали всичко, което са сменили и да възстанови свалените части. Вероятно очакваше да го спрем, но ние, напротив, зарадвахме се. Но решихме да наблюдаваме момчето, защото очаквахме някакви магарии.
    По едно време Петков дойде и пусна монтьора в обедна почивка. Момчето видимо беше учудено - едва ли преди това се е радвал на такава благинка . Но ние търпеливо го изчакахме. Преди да свали алтернатора предложих да го платя по предложената от него цена, както и свързаните с него допълнителни елементи заедно с труда по неговите тарифи, но той се направи на велик и каза на момчето всичко да свали. ОК
    След цялата тази работа Петков имаше наглостта да иска заплащане на труда. Вероятно не му е ясно, че по принцип се заплаща при свършена работа. Преди това той явно се беше обадил на двама свои приятели да дойдат в сервиза за респект пред нас. Те дойдоха с някакви мерцедеси, но това не ни спря. Разправията беше голяма. През цялото време искаха да им дам документа с разбивките, ужким за да се ориентират в цените и да не говорят наизуст. Казах им да си разпечатат нов и че това ми е доказателство за пред съответните органи ако не ми върнат колата.
    След половинчасова разправия той склони да ми даде ключовете и талона ако му дам документа. Но пак искаше аз да му дам документа пръв J. Е пак не склоних и казах, че най-накрая ще се обадя на полицията. След множество псувни си взех ключа и талона и му хвърлих документа. Само че той не знаеше, че аз вече съм репликирал документа, за разлика от момичето от офиса.
    НЕ ХОДЕТЕ ТАМ – прочетете в Google и други мнения за този човек и ще видите за какъв изпечен мошеник става въпрос
    Attached Files
    Last edited by меди; d.m.y г., 20:03.

Благодаря ти колега за споделения горчив опит!
    Има господ за такива "хора". Просто въпрос на време, да им се види сметката.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
    AR 155 2.0 16v SUPER
    Toyota Corolla 2014 S Premium
    Moskvich 2140

Comment

Браво, колега, постъпил си мъдро, с изключение на това, че си проявил доверие отначало. Сега не можеш ли да подадеш една жалбичка, заедно с този документ, да се направи проверка от КЗП?

Comment

Колега, радвам се, че в крайна сметка си се оправил и че тръбиш за тоя мошеник, та да не изгорят други хора. В 90% от случаите става точно обратното клиентът си плаща, щото си мисли, че няма избор, не му се разправя и т.н. и .баният си мълчи и схемата си работи.
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Колега пусни жалба задължително! На такива не трябва да им се разминава. Кой знае колко народ е трябвало да се набута със заеми за да си плати "ремонтите" при този индивид. Не му стига, че те набутва с ненужни ремонти ами и с частите те дере юнашки, такава наглост не бях срещал.
          Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
          Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

На твое място бих го съдил за всичко, което има. Като се почне от обида, заплаха, измама, принуда, закана и това само на прима виста без да си отварям кодекса. Не често. Вбесих се само докато чета поста ти. За такива само съд до дупка. Аз не разбирам и пазарната логика на този човек. Много по добре е да ти вземе някаква сума за реален ремонт и ти после да се върнеш и да си ремонтираш колата там. Ще пуснеш тема от сорта "Сервиз Петков е супер" ще ида и аз и колеги и той ще вземе 10х 2000 лева и той доволен и ние също. А той ще мами. И сега кво- 1 стотинка не видя, а пропуснатите ползи са- един Господ знае само колко са.
            Без майтап колега съди го тоя. Само за обида се предвиждат от 1000 до 3000 лева глоба, а обещетението за теб не би било незначително.
            Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

И писал писал и накрая общия сбор на всичко е точно 2000лв
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Сервизът е денонощен и една вечер имах дребен проблем, който ми отстраниха срещу 10 лева и бях доволен. И така един ден приятел спешно трябваше да смени накладки задни и аз понеше беше неделя вечер го пратих там.
                После като разбрах какви поразии му бяха направили, че и му бяха одрали кожата страшно съжалих. И оттогава нито той нито аз ще стъпим повече там. Тия 1 клиент да нямат им пожелавам нещастници.
                '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
                Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

Лелееее...какви цени само....изумена съм ...

Comment

Ето го Убавеца

Можете да го видите - запомнете този човек. Преди това е бил на друго място, вероятно и сега няма да изкара дълго време там и ще си наеме друг сервиз на друг адрес. Такива като него често си сменят адреса, защото когато в квартала вече го научат що за боклук е никой не ходи при него и той ще-не-ще трябва да си намери ново място, където все още не го познават.
                    Attached Files

Comment

Днес Булстрад сложиха сервиза в Черния си списък

В продължение на сагата - днес отидох в централата на Булстрад и се срещнах с управителя на търговските центрове на компанията. Познаваме се лично и той търпеливо изслуша цялата история. След това проследихме в тяхната GPS система колко коли са били закарани там. За щастие явно схемата е била съвсем нова, защото броят на закараните там коли не е чак толкова голям. Лично той изведе заповед за забрана да се посещава този адрес и нареди глоба от 500 лв за всяка кола на Пътната им помощ, която се застои в близост до този обект. Също така сервизът е вписан в черния списък на компанията.
                      Утре ще пусна оплакване в комисията за защита на потребителите.

Comment

БРАВО КОЛЕГА ! Човек трябва да знае как да си защитава правата, а ти явно знаеш. Евала ! Аз за това след години лутане по сервизи от 2 години не сменям и съм доволен... ! А "доверените сервизи" винаги са много страшно ТОТО.

EDIT: "монтьорът" от снимката удивително ми напомня на Веско Маринов
                        Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Така трябва да е.
                          166 2.4JTD-00г.

Comment

Трябва да напомня на Веско ли ?
                            Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Снимката е все едно гледам билборд на "От местопрестъплението" . Жената мяза малко на Марч Хелгенбъргър, ама тоя в средата нема нищо общо с Дейвид Карузо.
                              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                              Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Working...
                              X